На Вінниччині 45 фахівців отримали сертифікати «Асистент дитини» 

Новини Вінниці / На Вінниччині 45 фахівців отримали сертифікати «Асистент дитини» 

Загальна кількість сертифікованих асистентів дитини в області досягла 156 осіб.

Вінниччина продовжує утримувати першість у розвитку інклюзивної освіти в Україні. 15 серпня ще 45 фахівців успішно завершили навчання й отримали сертифікати, що дозволяють їм працювати асистентами дитини з особливими освітніми потребами (ООП). Як повідомила Перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна, ця група фахівців є черговим доповненням до команди, яка вже успішно працює в закладах освіти області.

«Тепер у нашому регіоні 156 фахівців із надання послуги супроводу під час інклюзивного навчання», — зазначила Наталя Заболотна. 

Вінницька область є першою в країні, де активно працюють асистенти дитини. На відміну від асистента вчителя, посада асистента дитини утримується з бюджету громади. Асистент дитини працює з однією дитиною, а не з класом. Асистента дитини приймає на роботу не директор школи, а центр надання соціальних послуг, на цій посаді може працювати один із батьків; Окрім того, асистент дитини не є педагогічним працівником, але є членом команди психолого-педагогічного супроводу.

Завдяки активній підтримці влади та громадських організацій, система підготовки асистентів дитини на Вінниччині стала зразковою, а досвід регіону продовжує надихати інші області на впровадження подібних програм. Це ще один крок на шляху до створення інклюзивного суспільства, де кожна дитина матиме рівні можливості для навчання і розвитку.