Музею Вінниці передали ескізи малого та великого міського герба

Новини Вінниці / Музею Вінниці передали ескізи малого та великого міського герба

У Вінниці відбулася важлива подія для міської історії - до фондів Музею Вінниці були передані ескізи малого та великого міського герба, які створив видатний художник Георгій Мельник на початку 1990-х років.

Початок цієї важливої культурної події належить періоду після відновлення незалежності України, коли в місті з'явилася ідея заміни міського герба. За словами Георгія Мельника, радянський герб Вінниці "не відповідав законам геральдики, порушував усі норми". З цієї причини було вирішено відновити історичний вигляд міської символіки.

Разом з іншими активістами та істориками, Георгій Мельник почав реалізацію цієї ідеї. Протягом двох років вони працювали над відновленням малого та великого герба Вінниці. У травні 1993 року нова символіка була затверджена на сесії міської ради.

Передача ескізів міського герба до фондів Музею Вінниці стала важливою подією для збереження та вивчення місцевої історії. Ці ескізи мають велике значення як об'єкти культурної спадщини міста.

Музей Вінниці висловив щиру вдячність Георгію Мельнику за цей внесок у збереження історії міста.

Новини Вінниці / Музею Вінниці передали ескізи малого та великого міського гербаНовини Вінниці / Музею Вінниці передали ескізи малого та великого міського гербаНовини Вінниці / Музею Вінниці передали ескізи малого та великого міського гербаНовини Вінниці / Музею Вінниці передали ескізи малого та великого міського гербаНовини Вінниці / Музею Вінниці передали ескізи малого та великого міського герба