МОЗ відправить нове медичне обладнання для лікарень Вінниччини

Новини Вінниці / МОЗ відправить нове медичне обладнання для лікарень Вінниччини

До кінця поточного року до медичних закладів у різних регіонах України буде доставлено 12 комп'ютерних томографів та 11 ангіографів.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що у рамках спільного проєкту зі Світовим банком закупівля медичного обладнання вже проведена, і до кінця поточного року обладнання буде розвезено до лікарень у Вінницькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Сумській, Хмельницькій, Волинській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій областях та місті Києві.

Заступник Міністра охорони здоров'я України, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін зазначив: «Попри воєнні виклики українські лікарні продовжують отримувати критично важливе дороговартісне обладнання, щоб надавати необхідну медичну допомогу тим, хто її потребує, якісно та своєчасно. Так, у межах співпраці зі Світовим банком забезпечуємо медзаклади новітніми ангіографами та комп'ютерними томографами, які вдалося закупити за прямими договорами з виробниками. Це дозволяє пришвидшити процес доставки та встановлення медобладнання, щоб пацієнти мали доступ до якісної безоплатної діагностики та лікування в якомога більшій кількості медзакладів в різних регіонах. Разом з керівниками лікарень та обласних департаментів охорони здоров'я вже обговорили етапи підготовки приміщень та інші важливі деталі, щоб обладнання запрацювало якомога швидше».

МОЗ наголошує, що саме керівники лікарень відповідальні за подальшу реалізацію та використання отриманого обладнання. Вони повинні забезпечити реалізацію всіх заходів, щоб якнайшвидше змонтувати та ввести в експлуатацію обладнання, аби воно працювало на користь пацієнтів.

Постачання обладнання відбуватиметься після отримання ліцензії від Державної інспекції ядерного регулювання України та за умови готовності приміщень.

Торік у рамках проєкту вдалося забезпечити лікарні 24 комп'ютерними томографами, що дозволило збільшити кількість безоплатної високоспеціалізованої діагностики та лікування.