Міський голова Вінниці вручив сертифікат на автомобіль ветерану

Новини Вінниці / Міський голова Вінниці вручив сертифікат на автомобіль ветерану

22 серпня, напередодні Дня Незалежності України, Сергій Моргунов вручив сертифікат на суму понад 450 тисяч гривень.

З перших днів повномасштабного вторгнення Олександр Марков добровільно приєднався до лав ЗСУ, де служив командиром взводу зв’язку контрольно-спостережного пункту 110-ї окремої механізованої бригади імені Марка Безручка. Він воював у найгарячіших точках, зокрема в Авдіївці, де отримав важке поранення від танкового снаряда. Через стан здоров’я Олександр був змушений залишити військову службу, проте не припинив свою діяльність на благо України.

Після завершення служби Олександр долучився до проєкту «Помічник ветерана», який є єдиною подібною інституцією в Україні. Він став фахівцем із супроводу ветеранів, осіб з інвалідністю та демобілізованих осіб у відділі «Сервісний офіс у справах ветеранів» Вінницького міського центру соціальних служб. Олександр щодня допомагає ветеранам адаптуватися до цивільного життя, надаючи необхідну психологічну підтримку та консультації.

«Ми допомагаємо військовим переходити від військової служби до цивільного життя. Це важкий і довготривалий процес для людини. Можна сказати: тіло забрали з війни, а війну з голови не забрали. Я знаю це по собі. Тому спілкуюся з ветеранами й військовими на рівних, вони мені довіряють і говорять прямо. Важливо, що проєкт “Помічник ветерана” існує і продовжує свою діяльність завдяки підтримці міської ради», – зазначив Олександр Марков.

Директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова також підкреслила важливість діяльності Олександра, зазначивши, що він одним із перших успішно пройшов відбір та став фахівцем із супроводу ветеранів. Завдяки його професіоналізму та особистому бойовому досвіду, він здатен надавати підтримку іншим ветеранам, які потребують допомоги.