Масштабні пожежі на Вінниччині: знищені будівлі та врожай

Новини Вінниці / Масштабні пожежі на Вінниччині: знищені будівлі та врожай

Минула доба на Вінниччині відзначилася численними пожежами, що завдали значних матеріальних збитків.

Найбільше постраждало село Тиманівка Тульчинського району, де пожежа почалася на присадибній ділянці через загоряння сухої трави. Вогонь швидко поширився на сусіднє подвір'я, де знищив гараж, піднавіс з дровами та значно пошкодив житловий будинок. Загальна площа займання сягнула майже 100 квадратних метрів. Завдяки оперативним діям рятувальників та місцевої пожежної команди вдалося уникнути ще більших втрат.

Крім того, через коротке замикання електромережі сталася пожежа у квартирі селища Вороновиця Вінницького району. Вогонь пошкодив кухонні меблі та стіни квартири на площі 9 квадратних метрів, але на щастя, пожежникам вдалося швидко локалізувати вогонь і запобігти його поширенню на інші приміщення.

Ще одна серія пожеж відбулася в селах Гоноратка й Осична Вінницького району. Вогонь знищив господарські будівлі, включаючи 3 тонни сіна і 3 центнери соломи. Подібна ситуація трапилася в селі Бабчинці Могилів-Подільського району, де також згоріла господарча споруда.

Рятувальники Вінниччини закликають місцевих жителів бути уважними та дотримуватися правил пожежної безпеки, як в природних екосистемах, так і в побуті. Будь-яке недбале поводження з вогнем або невчасне технічне обслуговування електромереж може призвести до непоправних наслідків. У разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації, необхідно негайно телефонувати за номером 101.