Масована ракетна атака на Україну: Вибухи на Вінниччині, екстрені відключення світла по країні

Новини Вінниці / Масована ракетна атака на Україну: Вибухи на Вінниччині, екстрені відключення світла по країні

26 серпня росія знову здійснила масовану ракетну атаку на територію України, запустивши десятки ракет і ударних дронів.

Рано вранці, о 06:03, у Вінницькій області була оголошена повітряна тривога, під час якої лунали вибухи. Протиповітряна оборона працювала по дронах та ракетах.

В Україні ввели екстрені відключення електроенергії. Про перебої з електропостачанням повідомили також в Києві, Львові, Одесі та інших регіонах. У столиці частково відсутнє водопостачання, що ще більше ускладнило ситуацію для жителів міста.

"Укрзалізниця" повідомила про знеструмлення по різних регіонах. Резервні тепловози були виведені для забезпечення безперебійного руху поїздів далекого сполучення. Приміський рух електропоїздами наразі також зазнає затримок, однак енергетики вже працюють над відновленням постачання.

Луцьк зазнав значних пошкоджень внаслідок атаки, де постраждали багатоквартирний будинок та інфраструктурний об'єкт. Міський голова Ігор Поліщук повідомив про загибель одного мешканця.

У Дніпропетровській області, зокрема у Дніпровському та Криворізькому районах, також лунали вибухи. Загинув 69-річний чоловік, сталися кілька пожеж, зокрема в дачному будинку.

Окупанти випустили понад 100 дронів-камікадзе "Шахед" та понад 40 ракет, з яких частина досягла своїх цілей. Це призвело до масштабних перебоїв у постачанні електроенергії та води в багатьох регіонах України. У Луцьку, Рівному, Дніпрі, Полтавській області та Запорізькому районі були зафіксовані удари по об'єктах критичної інфраструктури, внаслідок яких загинули люди та були пошкоджені цивільні об'єкти.

Деталі масової атаки доповнення.