Масова атака дронів: українська ППО збила всі 89 ворожих цілей

Новини Вінниці / Масова атака дронів: українська ППО збила всі 89 ворожих цілей

Вночі 31 липня українські військові здійснили надзвичайно успішну оборонну операцію, збивши усі 89 ворожих дронів «Shahed-131/136» та одну ракету Х-59, якими атакували росіяни.

У ніч на 31 липня ворог провів одну з наймасовіших атак дронами з території окупованої Херсонщини та районів Єйськ, Сеща, Курськ, Приморсько-Ахтарськ. Основним напрямком удару була Київщина. Як повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, ця атака була однією з наймасованіших, порівнянною за масштабом з атакою на новорічну ніч 1 січня 2024 року.

У повітряній тривозі, що тривала понад 4 години, українська протиповітряна оборона продемонструвала свою високу ефективність. Генерал-лейтенант Микола Олещук відзначив, що з 89 ударних дронів типу «Shahed-131/136», виявлених радіолокаційними підрозділами Повітряних Сил, збито всі 89 безпілотників. Крім того, українські військові збили керовану авіаційну ракету Х-59, яку ворог випустив з повітряного простору окупованої Херсонщини.

"Як тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників," - зазначив командувач Повітряних Сил. 

Повітряна тривога на Вінниччині вночі тривала понад 4 години, проте завдяки злагодженій роботі військових вдалося уникнути жертв та руйнувань.