"Кубок Поділля з ММА": у Вінниці змагалися понад 400 спортсменів зі всієї України

Новини Вінниці / "Кубок Поділля з ММА": у Вінниці змагалися понад 400 спортсменів зі всієї України

22 червня у Вінниці відбувся всеукраїнський турнір зі змішаних єдиноборств ММА "Кубок Поділля".

За словами очільника обласної федерації зі змішаних єдиноборств ММА Володимира Соляря, цей турнір проходить втретє. Перший "Кубок Поділля" відбувся у Тульчині, але вже з 2021 року він проводиться у Вінниці, що дозволило значно розширити масштаби змагань. Цього року турнір зібрав спортсменів з Івано-Франківська, Тернополя, Волині, Хмельницького, Львова, Одеси, Київщини та навіть з Донеччини.

Особливістю "Кубка Поділля" є відкритий формат змагань, що дозволяє брати участь як аматорам, так і професійним спортсменам. Це створює унікальну можливість для молодих бійців отримати цінний досвід і випробувати свої сили проти досвідчених суперників. Також на турнірі були присутні члени збірної України, чемпіони Європи та світу, що додало змаганням особливого статусу та престижу.

Фінальну частину турніру прикрасили виступи чирлідерок "Вінницькі вовчиці" та виконавця мотиваційних треків з Дніпра — Вані Македонського. Крім того, на змаганнях були присутні військовослужбовці, що надало заходу особливого патріотичного настрою. Президент Вінницької обласної федерації ММА підкреслив важливість створення свята для спортсменів, тренерів, глядачів та гостей.

Змагання почалися о 8:30 і проходили на чотирьох майданчиках протягом всього дня, закінчившись о 21:00. Завдяки злагодженій роботі суддівської бригади та підтримці Національної федерації України, турнір пройшов на високому рівні. Присутність президента Національної федерації Сергія Самойленка стала додатковим стимулом для учасників та організаторів.

Важливою частиною турніру стала благодійна акція. Усім охочим було запропоновано зробити донат для захисників України. Завдяки цьому вдалося зібрати близько 10 тисяч гривень, які будуть передані спортсменам Федерації, що перебувають на бойових позиціях. Ці кошти допоможуть придбати необхідне обладнання та матеріали для наших воїнів.