«Хрестовий похід» до України російських військових поліцаїв... В РФ фактично визнали «загородзагони»

Новини Вінниці / «Хрестовий похід» до України російських військових поліцаїв... В РФ фактично визнали «загородзагони»

Черговий подарунок у оприлюдненні та ідентифікації особистих даних російських військових злочинців та найменувань частин, що вдерлись до нашої держави, зробило днями їхнє міністерство агресії та чи не усі ЗМІ. Цього разу "героєм" став цілий начальник регіонального управління військової поліції. Про полковника дуже детально "живописали" усі, хто міг - газети, новинні сайти та портали, телебачення. Та й навіть розмістили його фото!

Цікаво, що навіть кореспонденти одного з російських видань у публікації від 26 березня вперше відкрито визнали факт, що "полковник, отличившийся в военной операции на Украине, служит в военной полиции, а об ее участии в боевых действиях в Минобороны РФ прежде не рассказывали"... Тож, кажучи юридичною мовою - явка з повинною!

Ну а розповідь про "подвиги" начальника регіонального управління полковника Олексія Литвиненка, чиї дані й оприлюднили у мінагресії та ЗМІ, оригінальністю не вирізняється... Ті ж знищені особисто ним та його підлеглими тисячі "националистов", сотні танків, літаків і так далі.

Значно цікавіше, як я вже зазначив, чи не перше відкрите й відверте офіційне зізнання участі цього підрозділу у агресії проти нашої держави. Ще й з першої доби!

Притому, що цей підрозділ з цілком зрозумілих причин вкрай непублічний та немедійний, і відомості про нього знайти у відкритих джерелах дуже важко... Як і персональні дані військовослужбовців... З іншого боку цей підрозділ, насправді, є досить таки "цікавим"... Як і його справжні завдання та призначення в Україні, що ретельно можуть приховуватись за ширмою доволі таки фантастичних розповідей про тисячі знищених "националистов"...

Однак, у кожному правилі є виключення... І про громадянина, чиї ім'я, прізвище, посада та звання дивним чином дуже збігаються із полковником Олексієм Литвиненком, таки вдалось знайти доволі скупу інформацію, що він очолює регіональне управління по Східному військовому окрузі із центром у місті Хабаровську. Є вже у відкритому доступі й фотографія цього полковника.

Як вам вже відомо, інформації про участь путінських орлів з найрізноманітніших військових частин та підрозділів Далекого Сходу держави-агресора у каральній операції в Україні у відкритих джерелах таки вдосталь... Як і некрологів за їхніми "200-ми" та співчуттів за "300-ми"...

Крім військової поліції... Бо у Вікіпедії та інших відкритих джерелах про їхній бойовий шлях згадується, що "...с начала 2016 года охрану российских военных объектов в Сирии и безопасность дорожного движения обеспечивает отряд военной полиции.

В декабре 2016 года, после освобождения в ходе Военной операции России в Сирии города Алеппо, туда переброшен батальон военной полиции для поддержания порядка на освобожденных территориях и оказания помощи городским властям Алеппо в обеспечении правопорядка"... Є й матеріали, як російські поліцаї забезпечують контроль за військовими базами, морськими портами та аеропортами на території Сирії... Наче хрестоносці 21-ого століття...

До речі, саме з Сирії походить й вірусне відео, де обурені місцеві мешканці закидують камінням, дошками й коктейлями Молотова колонну російської військової техніки і підпалюють один з броньовиків...

Також у ЗМІ є інформація про підрив військового автомобіля путінських поліцаїв на міні під час " в сирийской провинции Хомс 9 сентября 2021 года, когда российская военная полиция вела рекогносцировку маршрута следования гуманитарной колонны" і, відповідно - загибель карателя у званні підполковника. У відкритому доступі теж гуляють й фото та відео військових поліцейських рашки саме з Сирії. І навіть російські пропагандисти не соромились визнавати, що арабська держава стала для їхніх поліцаїв у військових погонах своєрідним "полігоном".

Засвітились путінські карателі й у окупованих Криму та Луганську та навіть у "братском и дружественном" Єревані... Вельми скупі відомості про це теж наявні у відкритих джерелах.

А от про участь військових правоохоронців у "хрестовому поході" вже до України у відкритому доступі відносна тиша... Крім "подвигів" полковника Литвиненка та іже з ними... До чергових "200-х" та "300-х"?

Тим не менше деякі факти таки є. Наприклад, "Радіо Свобода" у статті ід 19 січня цього року, що присвячена накопичуванню російських військ біля кордонів України фактично за місяць до початку відкритої агресії, теж виявила наявність військових поліцейських...

Дослівно:

- Одним из необходимых элементов масштабных учений (или войны, особенно если есть необходимость удерживать под контролем населенные пункты) является военная полиция. Как следует из комментариев в тиктоке, ее служащие также отправляются с эшелонами в западном направлении.

Скріншот додається... До речі, зі скріншоту видно, що цей солдат служить у далекосхідному Хабаровську. Саме це місто є штабом дислокації місцевого регіонального управління, що і очолює вищезгаданий полковник Литвиненко.

А ще у відкритих джерелах наявний факт, що у березні цього року на Сумщині, за інформацією голови місцевої військової обласної адміністрації Дмитра Живицького у "Фейсбук", п'ятьох українських бійців тероборони вдалось обміняти з полону на одного офіцера російської військової поліції...

Цікаво, що за даними тієї ж Вікіпедії: "военная полиция — это орган, предназначенный для защиты жизни, здоровья, прав и свобод военнослужащих и гражданского персонала, граждан, призванных на военные сборы, а также для поддержания в войсках законности и правопорядка, обеспечения безопасности дорожного движения и охраны режимных объектов.

Военная полиция наделяется широкими полномочиями — от противодействия преступности до обеспечения дисциплины в военных гарнизонах. Кроме того, армейские полицейские имеют право задерживать, досматривать военнослужащих и в случае необходимости применять к ним физическую силу. Устав содержит перечень ситуаций, при которых военным правоохранителям разрешено пользоваться специальными средствами..."

Чи не виконує бува російська військова поліція в Україні нині "почесну" роль новітніх загороджувальних загонів, які обов'язково стрілятимуть або вже стріляють у спину своїм же деморалізованим та зневіреним військовим чи мобілізованим мешканцям так званих "ДНР" та "ЛНР", що не надто рвуться у бій гарматним м'ясом? До речі, про ці факти вже сповіщала наша розвідка.

Так само як стріляли у спину радянським бійцям загородзагони НКВС під час Другої світової війни?

Та чи не насаджують військові поліцаї рф зараз "русскиймир" репресіями, катуваннями та тортурами на окупованих територіях України спільно із росгвардією та іншими каральними підрозділами? Так само, як вони свого часу ретельно наводили "лад" у Сирії, у місті Алеппо, що фактично навіки зтерли з мапи та обличчя світу...

Як не соромились писати та й досі пишуть співробітники російських геббельс-ЗМІ, "після окупації України", дослівно:

- Дальше — дело военной полиции, контрразведки, следователей. Они должны будут решать задачу избавления Украины от заразы нацизма...

Усе таємне неодмінно стає явним... Як і усі злочини, за які рано чи пізно доведеться відповідати перед Богом та Законом...

Стаття про російську військову поліцію є у Вікіпедії.

Посилання на статтю "Радіо Свободи", де згадується про поліцаїв: https://www.svoboda.org/.../na-ukrainu-edut.../31661739.html

Скріни розповідей про "подвиги" полковника Литвиненка та іже з ними й фото додаються...

Підготував Анатолій Мельник

Новини Вінниці / «Хрестовий похід» до України російських військових поліцаїв... В РФ фактично визнали «загородзагони»Новини Вінниці / «Хрестовий похід» до України російських військових поліцаїв... В РФ фактично визнали «загородзагони»Новини Вінниці / «Хрестовий похід» до України російських військових поліцаїв... В РФ фактично визнали «загородзагони»Новини Вінниці / «Хрестовий похід» до України російських військових поліцаїв... В РФ фактично визнали «загородзагони»Новини Вінниці / «Хрестовий похід» до України російських військових поліцаїв... В РФ фактично визнали «загородзагони»Новини Вінниці / «Хрестовий похід» до України російських військових поліцаїв... В РФ фактично визнали «загородзагони»
admin

30 березня, 2022