«Хочеться закінчити війну і виспатись у ліжку»: розповідь бійця з «Червоної Калини»

Новини Вінниці / «Хочеться закінчити війну і виспатись у ліжку»: розповідь бійця з «Червоної Калини»

Головний сержант взводу бригади «Червона Калина» з позивним «Лев» поділився своєю історією бойового шляху та розповів, як налаштовує побратимів на необхідну роботу.

На сторінці бригади «Червона Калина» розповіли про бійця з позивним «Лев», який потрапив на строкову службу у 2021 році. Після початку повномасштабної війни він підписав контракт і приєднався до батальйону оперативного призначення, де здобув свій перший бойовий досвід на Південному напрямку.

«Тоді з’явилась задача, до якої я був готовий, бо я сам цього хотів. Ми йшли на позиції, яка була перша до ворога. Ми знаходилися там 6 днів, ворог тоді пробував нас штурмувати, але в них нічого не виходило. Це був один з перших моїх виходів і все пройшло нормально, ми вистояли», - каже «Лев».

Боєць тричі отримував уламкові поранення на полі бою. Усі рази він самостійно надавав собі допомогу та виходив з позицій. Перший раз він отримав поранення у коліно від осколка, другий – взимку, коли осколок пробив руку, а третій раз – осколок потрапив у шию.

«Перше поранення було вже на другій задачі, по нас тоді працював танк і мені залетів осколок у коліно. Він був маленький, але попав саме в суглоб. На вечір я вже не міг сам рухатися, але не хотів докучати побратимам і вирішив рухатись самостійно. Друге поранення було вже взимку, осколок наскрізь пробив руку. Турнікет був не потрібний, мене перемотали і я вийшов з бліндажів своїми ногами. Третє поранення найцікавіше, осколок залетів мені в шию, але все було добре і я сам вийшов», - розповідає «Лев».

Як головний сержант взводу, «Лев» постійно працює з особовим складом, ділиться досвідом та пояснює нюанси роботи. Він намагається заспокоїти побратимів і налаштовує їх на необхідну роботу.

«Стараюсь передати якомога більше досвіду, який вже напрацьований, якось заспокоїти. Всім страшно, але ми стараємось більше говорити з людьми. У мене багато відеоматеріалів, де можна побачити, що не все так страшно. Я просто стараюсь більше говорити і налаштовувати на потрібну роботу», - ділиться військовий.

Боєць також розповів про «традицію» з цукерками, яка допомагає налаштуватись на бій.

«У нас є один водій вже в роках, і він на кожне наше завдання дає нам цукерки, які ми маємо принести назад, щоб не сталося, і це вже як обов’язковий ритуал», - каже «Лев».

Найбільше, за словами бійця, йому хочеться перемоги та можливості спокійно виспатись у ліжку.

«Окрім закінчення війни зараз не може бути й інших мрій. Хочеться вже закінчити війну, повернутися додому і нормально жити. Від війни вже втомилися, але ми розуміємо для чого це і що це необхідно робити. Є плани залишитись в армії і після нашої перемоги. Хочеться приїхати додому і просто лягти спати на своєму ліжку. Хочу просто спати на ліжку, а не десь на землі, матраці у підвалі чи під кущем», - каже військовий.