Грант на започаткування ветеранського бізнесу для ще 7 переможців з Вінниччини

Новини Вінниці / Грант на започаткування ветеранського бізнесу для ще 7 переможців з Вінниччини

Загальна сума грантів складає 3,5 мільйона гривень, що дозволить створити 16 нових робочих місць у регіоні.

Як повідомила перший заступник начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна, Вінниччина стала лідером серед регіонів за кількістю отриманих грантів у 12-й хвилі подачі заяв на започаткування власної справи. Учасники бойових дій та члени їхніх сімей отримали найбільшу кількість грантів по 500 тисяч гривень кожен.

Загалом цьогоріч 58 осіб отримали позитивні рішення про надання грантів на загальну суму майже 28 мільйонів гривень. За умовами програми, ці грантоотримувачі мають створити 118 нових робочих місць. 48 переможців отримали гранти розміром 500 тисяч гривень, 8 — 250 тисяч гривень, і ще 2 — до 1 мільйона гривень.

Наталя Заболотна зазначила, що чотири заявки подали самі учасники бойових дій, а три — члени родин ветеранів. Найпопулярнішими сферами для започаткування бізнесу серед грантоотримувачів стали роздрібна торгівля, ресторанна діяльність та будівництво.

Програма надання грантів учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їхніх сімей на створення або розвиток власного бізнесу є частиною флагманського проєкту Міністерства економіки України «Робота без бар’єрів». Цей проєкт реалізується на виконання Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні.

Консультації щодо програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» можна отримати в офісі «Зроблено в Україні» за адресою вул. Стрілецька, 3 а, або за телефоном 0432 65-38-01.

Завдяки цій програмі, ветерани та їхні родини мають можливість розвивати власний бізнес, сприяти економічному зростанню регіону та забезпечувати робочі місця для місцевих жителів.