Додому з полону повернулись 90 українців

Новини Вінниці / Додому з полону повернулись 90 українців

Відбувся 53-й обмін полоненими між Україною та росією, в результаті якого додому повернулися 90 українців.

Серед звільнених — воїни Нацгвардії, Військово-морських сил, Збройних сил, тероборони та прикордонники. Ці герої захищали Маріуполь, Чорнобильську АЕС, а також брали участь у бойових діях на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках.

Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні підкреслив важливість продовження роботи з визволення всіх українських полонених: "Пам’ятаємо про всіх наших людей у російському полоні. Продовжуємо роботу задля звільнення кожного й кожної. Шукаємо правду про всіх, кого може утримувати ворог."

Президент також подякував команді, яка займається обмінами, та міжнародним партнерам, особливо ОАЕ, за їхню допомогу у звільненні українських захисників.

Серед звільнених є захисник з Вінниччини — Владислав, який потрапив у полон на Херсонщині, на кордоні з Кримом. Вінницький міський голова Сергій Моргунов поділився радісною новиною про повернення Владислава та зазначив, що хлопець уже зв'язується зі своїми рідними. На фото Владислав поруч із депутаткою Вінницької міської ради та керівницею Координаційного штабу Центрального регіону Юлією Павлюк, яка також активно підтримує звільнення військовослужбовців з полону.