До Вінниччини приїхала Посол Канади в Україні

Новини Вінниці / До Вінниччини приїхала Посол Канади в Україні

Зовнішньоторговельний оборот Вінниччини з Канадою за 5 місяців поточного року склав 4,6 мільйона доларів.

Посол Канади в Україні Наталка Цмоць відвідала Вінниччину з робочим візитом. Перший заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна повідомила про це на своїй сторінці у соціальних мережах. Метою зустрічі стало обговорення перспектив співпраці та створення платформи для обміну досвідом між бізнесами двох країн.

Під час зустрічі обговорювалися різноманітні напрямки співпраці, зокрема розвиток малої генерації, альтернативної енергетики та переробної галузі сільського господарства. Наталя Заболотна зазначила, що досвід Канади у побудові малих ядерних реакторів є надзвичайно цінним для Вінниччини.

"Готові підтримувати ініціативи такого бізнесу. Знаємо, що Канада є однією з найбільш розвинених країн у світі з побудови малих ядерних реакторів. Для нас дуже важливо почерпнути такий досвід", -  зазначала заступниця начальника Вінницької ОВА.

Канада вже надала Україні 12 мільярдів доларів з початку повномасштабного вторгнення. На Вінниччині за фінансування Уряду Канади організацією Acted Ukraine реалізовується проєкт "Забезпечення розширення економічних прав і можливостей жінок для відновлення та розвитку" (SEED). Це лише один з прикладів потужної підтримки, яку Канада надає Україні.

Згідно з інформацією Наталі Заболотної, підписання оновленої Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою відкриває нові перспективи для співпраці. 

Посол Канади Наталка Цмоць підкреслила важливість стабілізації української економіки та висловила готовність надавати допомогу. 

24 лютого 2024 року Президент України Володимир Зеленський та Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо підписали 10-річну угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Канадою. Це ще один важливий крок у зміцненні партнерських відносин між країнами.