До Дня Незалежності ветерани та їхні сім’ї на Вінниччині отримають грошову допомогу

Новини Вінниці / До Дня Незалежності ветерани та їхні сім’ї на Вінниччині отримають грошову допомогу

У серпні Пенсійний фонд України розпочав фінансування грошових виплат ветеранам війни та їхнім сім’ям до Дня Незалежності України.

За словами начальниці Головного управління Пенсійного фонду Вінницької області Олени Корчаки, на виплату допомоги вже спрямовано 43,2 млн грн, які будуть надані 39 тисячам жителів області.

Зокрема, ветерани війни, захисники та члени їх сімей, які є пенсіонерами, отримають грошову виплату разом із серпневою пенсією. Для цього по області вже було виділено 25,9 млн грн. Крім того, 16,2 млн грн було перераховано на рахунки силових відомств для ветеранів, які перебувають на службі, але не є пенсіонерами.

Ще 1,04 млн грн спрямовано на виплати ветеранам, які мають право на допомогу, але не є пенсіонерами та не проходять службу або не працюють. Усі ці кошти вже надійшли на їхні поточні рахунки в банківських установах.

Олена Корчака також уточнила, що розміри разової грошової допомоги залежать від статусу одержувачів. Особи з інвалідністю внаслідок війни отримають від 2700 до 3100 грн, учасники бойових дій – 1000 грн, а учасники війни – 450 грн. Крім того, члени сімей загиблих і дружини померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни отримають 650 грн.

Ця грошова підтримка є важливим кроком у забезпеченні належної поваги та вдячності тим, хто захищав і продовжує захищати незалежність України.