До Дня Нацполіції кращі поліцейські Вінниччини отримали нагороди та почесні грамоти

Новини Вінниці / До Дня Нацполіції кращі поліцейські Вінниччини отримали нагороди та почесні грамоти

Сьогодні, 4 липня, Національній поліції України виповнилося 9 років. У Вінниці на офіційному заході, присвяченому цій події, вшанували кращих поліцейських області.

Захід розпочався з хвилини мовчання та покладання квітів до пам’ятника загиблим правоохоронцям, що стало символом пам'яті та шани тим, хто залишився у небесному строю.

Начальник обласного главку Юрій Пархоменко у своєму зверненні до колег відзначив, що поліція Вінницької області продовжує працювати на максимумі, як захищаючи незалежність країни, так і підтримуючи порядок всередині держави.

"Багато наших поліцейських зараз несуть службу у бойових спецпідрозділах. Незважаючи на всі складнощі, ми тримаємо першість у боротьбі зі злочинністю – у нас розкриті всі тяжкі та особливо тяжкі злочини. Разом з цим, ми продовжуємо розвивати безпекові проєкти Національної поліції України," – сказав він.

Начальник обласного главку подякував поліцейським за їхню відвагу та наполегливу працю, закликавши їх міцно стояти на захисті людей, попри щоденні небезпеки.

"Ви сильні, ви потужні, тільки вперед! Повертайтеся живими та неушкодженими з кожного бойового виходу та з кожного виїзду на виклик. Слава Україні," – завершив Пархоменко.

На заході були присутні заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Олександр Піщик, голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий, заступник міського голови Сергій Тимощук, керівник Вінницької обласної прокуратури Олексій Химченко, начальник Управління СБУ у Вінницькій області Володимир Петриченко, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко та Митрополит Вінницький і Барський Симеон. Також на заході були представники інших силових структур та правоохоронних відомств.

Цей день став ще однією нагодою підкреслити важливість ролі Національної поліції у забезпеченні правопорядку та безпеки громадян, а також висловити вдячність тим, хто щодня ризикує своїм життям заради спокою та благополуччя людей.