Держенергонагляд перевірив справедливість графіків відключення світла на Вінниччині

Новини Вінниці / Держенергонагляд перевірив справедливість графіків відключення світла на Вінниччині

Держенергонагляд провів масштабну перевірку застосування графіків погодинних відключень електроенергії (ГПВ) у кількох областях України, включаючи Вінниччину.

В ході перевірки Держенергонагляду було виявлено низку порушень у застосуванні графіків погодинних відключень та розподілу електроенергії в Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях. Зокрема, перевірка показала, що не всі споживачі, які не належать до об'єктів критичної інфраструктури, були залучені до ГПВ. Це свідчить про нерівномірний розподіл обсягів зниження споживання електроенергії між споживачами.

Особливо критичні порушення були зафіксовані у Дніпропетровській та Житомирській областях. У Дніпропетровській області знеструмлення тривають понад 7 годин, що значно перевищує допустимі межі. У Житомирській області диспетчери часто ігнорували команди НЕК "Укренерго" щодо застосування ГПВ, що призвело до значних відхилень від затверджених графіків.

За результатами перевірки Держенергонагляд надав приписи щодо усунення порушень протягом тижня. Після цього планується проведення повторних перевірок вказаних обленерго. У разі невиконання виданих приписів до операторів систем розподілу (ОСР) будуть застосовані штрафні санкції.