Делегація Ліберецького краю Чеської Республіки відвідала Вінницю

Новини Вінниці / Делегація Ліберецького краю Чеської Республіки відвідала Вінницю

Візит мав на меті зміцнити співпрацю між регіонами та вшанувати пам'ять усіх загиблих від російського ракетного удару.

14 липня до Вінниччини з офіційним візитом прибула делегація Ліберецького краю Чеської Республіки. Очолював делегацію гетьман Ліберецького краю Мартін Пута.

Зустріч делегації Ліберецького краю з представниками Вінницької ОВА пройшла в атмосфері взаєморозуміння та підтримки. Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна подякувала делегації за довготривалу співпрацю та оперативну допомогу, яку Чехія надає Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Особливу увагу було приділено фінансовій підтримці, яку Ліберецький край надавав протягом війни. Зокрема, серед регіонів-партнерів, Ліберецький край надав найбільшу фінансову допомогу. В кінці минулого року він перерахував 200 тисяч євро на ремонт обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку. Цей заклад став домівкою для багатьох людей, які змушені були евакуюватися з зон бойових дій.

Гетьман Мартін Пута наголосив: «Ми будемо допомагати вам до тих пір, доки ви не здобудете перемогу. Ми у багатьох речах беремо приклад із вас, навчаємося працювати в екстремальних умовах, під час повітряних тривог. Ваша праця заслуговує на повагу!».

Під час зустрічі Наталя Заболотна поінформувала чеських партнерів про ключові напрямки роботи регіону, включаючи медицину, реабілітацію та ветеранську політику. Вона також підкреслила важливість організації поїздок за кордон для дітей загиблих Захисників та Захисниць, зазначивши, що в області є понад дві тисячі дітей, які втратили одного з батьків на війні.

Крім того, посадовиця висловила сподівання щодо повернення до проєктів, які розпочиналися ще до повномасштабного вторгнення. Вона запевнила чеських партнерів у постійній підтримці та наголосила, що Ліберецький край завжди матиме надійного друга і союзника в обличчі Вінницької обласної військової адміністрації та Вінниччини.