Чи варто купувати автозапчастини на СТО?

Новини Вінниці / Чи варто купувати автозапчастини на СТО?

Щоб відремонтувати автомобіль, потрібні запасні частини. Придбати їх можливо не тільки самостійно, звернувшись в автомагазин свого міста чи оформивши замовляння через Інтернет. Станції технічного обслуговування готові взяти це питання на себе.

Раніше придбати комплектуючі для ремонту можна було тільки у дилерських сервісних центрах. Сьогодні автозапчастини продають і звичайні СТО. Вони замовляють деталі у партнерів, чи мають власний магазин на базі сервісного центру.

Плюси купівлі комплектуючих на СТО?

Перша перевага – це економія часу. Не треба витрачати власний час – достатньо заїхати у сервісний центр, пройти діагностику, оформити наряд-заказ та дочекатися, коли майстри поміняють запасні частини.

Друга перевага – спеціаліст СТО точно знає, які автодеталі потрібні. На дилерських станціях підберуть оригінальні комплектуючі, дадуть гарантію на них та на самі роботи. У хорошому звичайному сервісному центрі запропонують деталі декількох виробників, розкажуть їх переваги та недоліки.

Третя перевага – економія. Ціна самих деталей на СТО може бути більше, чим при самостійній купівлі, але про це пізніше. Економія можлива на оплаті послуг. Точно передбачити, які деталі зламалися, складно. Приїхавши для заміни тормозних колодок, у процесі ремонту можуть виявитись проблеми з робочим циліндром. Потрібно буде їхати у магазин за новою запчастиною. За час простою авто на підйомнику прийдеться доплатити.

Мінуси

Головні недоліки пов’язані з недобросовісністю деяких сервісних станцій:

  1. Завищені ціни. Після діагностики майстер може одразу запропонувати купити у нього та замінити деталі. Не знаючи актуальних розцінок, або тороплячись, клієнт погоджується. Потім виявляється, що переплата за деталі становить від 20 до 100 %. Можуть і продати комплектуючи низької якості за ціною оригіналу.
  2. Відсутність потрібних запчастин. Таке нерідко трапляється при звертанні до дилера. Власнику авто прийдеться чекати, поки буде виконана поставка.
  3. Заміна робочих деталей. У процесі ремонту автовласнику пропонують придбати та замінити супутні запчастини, хоча вони ще знаходяться у доброму стані. Таким чином станції підвищують середній чек.
  4. Використання б/в компонентів. Клієнт купляє нову деталь, а на автомобіль йому ставлять б/в.

Щоб уникнути вказаних проблем, варто звертатися тільки у перевірені сервісні центри. Весь перелік виконаних робіт, проданих запасних частин повинен фіксуватися документально. У автовласника має бути змога спостерігати за ремонтом, перевірити деталь, яка встановлюється. Обов’язково повинна надаватися гарантія. Перед купівлею слід зайти в Інтернет та перевірити ціни на деталі.

Якщо наявні станції технічного обслуговування не викликають довіри, то перед ремонтом слід заглянути на діагностику, взяти у майстра перелік компонентів для заміни. Потім за допомогою Інтернету можна відшукати потрібні деталі за доступною ціною. Прискорити пошук можливо за допомогою безкоштовних сервісів, які дозволяють зробити один запит одразу у декілька магазинів.

admin

10 жовтня, 2021