Чоловіка, що погрожував людям і підірвав гранату у селі затримали на Вінниччині

Новини Вінниці / Чоловіка, що погрожував людям і підірвав гранату у селі затримали на Вінниччині

Нетверезий чоловік ходив по селі з боєприпасом та підірвав його.

2 серпня мешканці одного з населених пунктів Вінницького району стали свідками небезпечної ситуації. Нетверезий чоловік ходив по селу, погрожуючи людям гранатою, а потім підірвав її на пустирі. На щастя, ніхто не постраждав. Поліція оперативно затримала правопорушника.

Як інформує відділ комунікації поліції у Вінницькій області, повідомлення про вибух надійшло в поліцію 2 серпня. Місцеві жителі розповіли, що невідомий чоловік ходив по селі та демонстрував їм гранату, яку потім кинув на пустир, де вона вибухнула. На щастя, ніхто з громадян не постраждав.

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу правопорушника. 47-річного місцевого мешканця розшукали за місцем проживання. Коли правоохоронці прибули на місце, нетверезий чоловік вийшов до них із гранатою в руках. Завдяки перемовинам поліцейські заспокоїли правопорушника та вилучили у нього небезпечний предмет.

Наразі правоохоронці встановлюють джерело походження та мету зберігання боєприпасів. Гранату направлено на експертизу для визначення її типу та стану.

Слідчі відділу поліції № 3 Вінницького райуправління повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Документування кримінального правопорушення проводили слідчі та оперативники місцевої поліції, криміналісти, вибухотехніки та кінологи обласного главку.