Чоловіка, якого підозрюють у дезертирстві Вінницький суд залишив під вартою

Новини Вінниці / Чоловіка, якого підозрюють у дезертирстві Вінницький суд залишив під вартою

29 липня, Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу міського суду, якою підозрюваному у дезертирстві обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Вінницький апеляційний суд підтвердив рішення міського суду щодо тримання під вартою підозрюваного у дезертирстві Артема П. За інформацією пресслужби Вінницького апеляційного суду, під час апеляційного розгляду було встановлено, що 37-річний чоловік, призваний за мобілізацією, самовільно залишив місце служби без поважних причин та дозволів командирів. Він проводив час на власний розсуд, доки не був затриманий інспекторами митниці при спробі перетину державного кордону у Могилів-Подільському районі.

Підозрюваний Артем П. був призваний на військову службу за мобілізацією. Однак він самовільно залишив військову частину та намагався перетнути державний кордон, що є серйозним порушенням військової дисципліни. Згідно з частиною 4 статті 408 Кримінального кодексу України, дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини з метою ухилитися від військової служби, вчинене в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років.

Адвокат підозрюваного намагався оскаржити рішення суду першої інстанції, але аргументи захисту не переконали колегію суддів. Суд залишив ухвалу міського суду без змін, що означає, що підозрюваний залишиться під вартою на час розслідування.