Чоловік підробив документи, щоб заволодіти земельними ділянками

Новини Вінниці / Чоловік підробив документи, щоб заволодіти земельними ділянками

Він вирішив видати себе спадкоємцем земель односельчан, які померли.

Мешканець одного із сіл Вінниччини підробив документи, щоб незаконно заволодіти двома земельними ділянками загальною площею 4,6 гектара. Він надав державному реєстратору підроблені рішення та листи сільської ради, у яких стверджувалося, що він є спадкоємцем померлих власників цих земель.

Як повідомили у Вінницькій обласній прокуратурі, чоловік знав, що не має жодних правових підстав для набуття права власності на ці ділянки, оскільки він не є спадкоємцем померлих ані за законом, ані за заповітом. Однак, надавши підроблені документи, зловмисник все ж отримав права на ці землі.

Державний реєстратор, не підозрюючи про злочинні наміри особи, провів відповідні реєстраційні дії. Таким чином, чоловік заволодів земельними ділянками.

Для недопущення відчуження незаконно набутого майна, за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, судом було накладено арешт на ці земельні ділянки. Крім того, за ініціативою прокурора Могилів-Подільська окружна прокуратура подала позовну заяву до суду про скасування державної реєстрації права власності на зазначені земельні ділянки з одночасним припиненням права приватної власності. Наразі позовна заява перебуває на розгляді суду.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.