Чоловік, який знущався з дружини, отримав сім років за ґратами

Новини Вінниці / Чоловік, який знущався з дружини, отримав сім років за ґратами

Суд у Вінниці виніс вирок чоловікові, який жорстоко поводився зі своєю співмешканкою, незаконно утримуючи її в неволі та заподіюючи фізичні й психологічні страждання.

Інцидент, що призвів до судового розгляду, стався ввечері 24 листопада 2022 року. Між 40-річним чоловіком і його цивільною дружиною виник конфлікт на ґрунті ревнощів. Під впливом алкоголю чоловік почав ображати та залякувати жінку, застосовувати до неї психологічне насильство, тягнув за волосся та побив її. Проте на цьому знущання не закінчилися.

Зловмисник зв’язав руки та ноги своєї співмешканки мотузкою, поклав її на диван і почав обливати різними рідинами, плювати в обличчя та викрав її мобільний телефон. Залишивши жінку зв’язаною, він покинув дім.

На ранок, скориставшись відсутністю чоловіка, жінка почала кликати на допомогу, оскільки самостійно звільнитися не могла. На її крики відгукнувся сусід, який одразу викликав правоохоронців. Поліція оперативно затримала зловмисника.

Вінницька окружна прокуратура висунула чоловікові обвинувачення за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, що супроводжувалося заподіянням потерпілій фізичних страждань) та ч. 4 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Суд визнав чоловіка винним у всіх інкримінованих правопорушеннях та призначив йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Зловмисник був затриманий та перебуває під вартою до набрання вироком законної сили.

Досудове розслідування у цій справі здійснювали слідчі відділу поліції № 2 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області. На цей час вирок ще не набрав законної сили, проте є значним кроком у боротьбі з домашнім насильством і злочинами проти особистості.

Новини Вінниці / Чоловік, який знущався з дружини, отримав сім років за ґратамиНовини Вінниці / Чоловік, який знущався з дружини, отримав сім років за ґратами