Браконьєр «нарибалив» на понад 57 тисяч гривень

Новини Вінниці / Браконьєр «нарибалив» на понад 57 тисяч гривень

В ході планових оперативних заходів рибоохоронний патруль виявив незаконний лов риби за допомогою забороненого знаряддя на Вінниччині.

1 серпня на Антонівському водосховищі в селі Широке Барської ОТГ Вінницької області було зафіксовано випадок браконьєрства, який завдав значних збитків рибному господарству. Чоловіка, який здійснював незаконний лов риби, затримали в результаті проведення планових оперативних заходів з протидії грубим порушенням правил рибальства.

За інформацією Вінницького рибоохоронного патруля, правопорушник використовував заборонене знаряддя лову – зяброву сітку. Під час незаконного лову він добув 20 екземплярів плітки, 5 екземплярів окунів та 3 екземпляри судака. 

Згідно з оцінкою, завдані збитки рибному господарству складають 57 851 гривню. Такі порушення не лише шкодять екосистемі, але й наносять значні економічні збитки.

На винного складено протокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), яка передбачає відповідальність за порушення правил рибальства, що завдають суттєвих збитків. Рибоохоронний патруль продовжує боротьбу з браконьєрством, наголошуючи на важливості дотримання законів для збереження водних ресурсів та екосистеми.