Бойові медики з Вінниці під обстрілом вивезли шістьох поранених бійців

Новини Вінниці / Бойові медики з Вінниці під обстрілом вивезли шістьох поранених бійців

На сторінці 41 окремої механізованої бригади, де служать вінницькі медики, розповідаються історії мужності та самовідданості. Однією з таких історій стала евакуація шістьох поранених бійців під ворожим обстрілом.

У розпалі бойових дій біля Часового Яру, медики прорвалися через вогонь та забезпечили евакуацію своїх побратимів.  

Завдання почалося як завжди – перевірка броньованої евакуаційної машини та підготовка до виїзду. Після отримання команди на евакуацію, медики вирушили на допомогу пораненим побратимам. Дорогою до місця призначення вони зіткнулися з інтенсивним вогнем: мінометні обстріли та атаки FPV-дронами. Але найнебезпечнішим моментом став удар російського дрона-камікадзе «Ланцет», який пошкодив захисну решітку бронемашини.

Попри всі труднощі, медики вчасно сховали машину та евакуювали поранених до стабілізаційного пункту. В результаті, двоє медиків з Вінниччини врятували одного побратима зі своєї бригади та ще п’ятьох військових із суміжного підрозділу.

«Так і закінчилась ця епопея... Всі живі», – з полегшенням розповідає військовослужбовець, який став медиком після початку повномасштабного російського вторгнення.