Бізнесмен на два роки затримав ремонт шкільного автобуса на Вінниччині

Новини Вінниці / Бізнесмен на два роки затримав ремонт шкільного автобуса на Вінниччині

Господарський суд м. Києва задовольнив позов Немирівської окружної прокуратури щодо стягнення штрафних санкцій з приватного підприємця та повернення шкільного автобуса у власність Оратівської територіальної громади.

За інформацією пресслужби Вінницької обласної прокуратури, підприємець зобов'язався відремонтувати шкільний автобус, проте понад два роки не виконував роботи та безпідставно утримував шкільне майно. Цей автобус був єдиним засобом транспорту для дітей із сіл громади, щоб добиратися до навчального закладу в Оратові. Відсутність транспорту негативно позначалася на якості освітнього процесу, оскільки діти змушені були добиратися до школи самотужки, часто долаючи великі відстані пішки або на попутних транспортних засобах.

Прокуратура втрутилася у ситуацію, подала позов до господарського суду та домоглася накладення штрафних санкцій на недобросовісного підприємця. Суд повністю задовольнив позов прокуратури, зобов'язавши підприємця повернути шкільний автобус у власність Оратівської територіальної громади та сплатити штрафні санкції.

"Встановлено, що недобросовісний підприємець зобов’язався відремонтувати автобус, однак понад два роки не виконував роботи та безпідставно утримував шкільне майно. Протягом цього часу діти із сіл громади мусили добиратися до навчального закладу в Оратові самотужки, що негативно позначалося на якості освітнього процесу," - зазначають у прокуратурі.

Після набуття рішенням законної сили будуть вжиті заходи щодо його реального виконання, включаючи повернення автобуса та стягнення штрафних санкцій з підприємця.