БЕБ упередило розтрату 4 млн грн комунальним підприємством

Новини Вінниці / БЕБ упередило розтрату 4 млн грн комунальним підприємством

Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Вінницькій області запобігло витраті майже 4 мільйонів гривень бюджетних коштів на ремонт тепломереж, виявивши ризиковий тендер.

На сайті територіального управління бюро економічної безпеки у Вінницькій області повідомили, що аналітики виявили ризиковий тендер на ремонт тепломереж, оголошений комунальним підприємством області. Посадовці планували витратити майже 4 мільйони гривень бюджетних коштів на цей проект.

Після ретельного аналізу тендерної документації працівники територіального управління встановили невідповідність переможця тендеру кваліфікаційним критеріям, а також відсутність досвіду виконання аналогічних робіт. 

"Зокрема, під час укладання договору про надання послуг з поточного ремонту тепломережі фірма зазначила успішне виконання аналогічних робіт на іншому підприємстві цього ж міста. Однак аналітики встановили, що ця інформація не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

Фахівці Теруправління БЕБ скерували до місцевої ради та комунального підприємства рекомендаційні листи щодо ризиковості тендеру та можливу розтрату бюджетних коштів. В результаті, договір було розірвано, що дозволило уникнути витрат майже 4 мільйонів гривень.