19-річний доброволець вінницької 120-ї бригади: чому він обрав ЗСУ і за що воює

Новини Вінниці / 19-річний доброволець вінницької 120-ї бригади: чому він обрав ЗСУ і за що воює

Олександр, військовослужбовець 120-ї бригади територіальної оборони ЗСУ, став до лав захисників України в 19 років, лише через кілька днів після свого дня народження.

Його рішення приєднатися до війська стало для нього не лише обов’язком, але й справою честі. У свої 21 рік він має значний бойовий досвід і є прикладом для своїх побратимів.

Олександр вступив до лав ЗСУ 24 лютого 2022 року, коли російські війська почали повномасштабне вторгнення в Україну. До війни він жив активним життям: грав у духовому оркестрі, займався спортом, подорожував та працював. Проте, коли війна постукала в його двері, він прийняв рішення стати на захист рідної землі.

«Мене з дитинства вчили, що територія України має залишатися такою, якою вона є, і я хочу, щоб мої майбутні діти бачили ту саму карту України з тими самими кордонами», – розповідає Олександр про свою головну мотивацію.

У своїх розповідях військовий зазначає, що навіть під час найважчих моментів на передовій знаходить спосіб насолоджуватися життям: «Я отримую насолоду навіть коли стою в наряді на «нулі». Захоплююсь красою природи, бачу як падають зорі».

Перший бойовий досвід Олександра був незабутнім. Він згадує, як вони з побратимами відбивали штурм ворожих сил, які намагалися захопити їхню позицію. «Спочатку було страшно, розгубленість, але розумієш, що якщо зараз не зберешся – загинеш. Ми змогли зібратися і дати відсіч», – ділиться він.

Особливою подією для Олександра став перший випадок, коли він відкрив вогонь по ворогу. «Комбат сказав: «дозволяю відкрити вогонь з усіх кулеметів». Я отримав дозвіл і одразу почав діяти. Це був мій перший бойовий контакт, і я побачив результат – точний постріл».

Попри всі труднощі, поранення та небезпеку, Олександр залишається непохитним у своєму рішенні захищати Україну. «Я бачив багато жорстоких моментів, але кожен раз розумію, що якби не я, на місці ворога міг лежати я», – каже він.

Його історія – це приклад справжнього патріотизму, відваги та відданості своїй країні, який надихає інших молодих хлопців стати на захист України та її незалежності.