ЗСУ вдарили по п'ятьох «артеріях» росіян в Херсонській області та двічі у Мелітополі

Новини Вінниці / ЗСУ вдарили по п'ятьох «артеріях» росіян в Херсонській області та двічі у Мелітополі

Українські військові 28 серпня влучили по трьох пунктах управління в Херсоні та Дар’ївці та по двох складах боєприпасів окупантів.

Про це повідомляє ОК «Південь».

«Вогневі завдання ракетно-артилерійських підрозділів реалізовано влучанням по трьох пунктах управління в Херсоні та Дар’ївці, зокрема й 35-ої рашистської армії в Новій Каховці», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають військові, також уражено склади боєприпасів в Любимівці та Херсоні.

«Підтверджені втрати ворога складають 11 рашистів, 3 одиниці авто-бронетехніки та самохідну гаубицю «Мста-С». Міст та переправа через річку Інгулець перебувають під нашим вогневим контролем, уражені і не функціонують», - додали в ОК «Південь».

У тимчасово окупованій Новій Каховці Збройні сили України завдали удару по заводу «Сокіл», де розташовувався штаб російських окупантів.

Про це повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань в Facebook.

«Хоча пропагандисти пишуть, що їх ППО було чітко чутно - в Новій Каховці рашисти отримали черговий хлопок від ЗСУ. Наші вдарили по штабу, який орки облаштували на заводі «Сокіл», - написав він.

Місцеві жителі стверджують, що на заводі була військова база росіян і що в цю базу потрапило п'ять ракет.

Вночі в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області чули потужні вибухи. Вони також лунали і неподалік міста у селищі Мирне.

Про це сказав мера Мелітополя Іван Федоров.

Він повідомив, що в селищі Мирному зруйновано одну з будівель, в якій велась підготовка до псевдореферендуму, а в Мелітополі зруйновано одну з найбільших ворожих військових баз на території заводу «Автокольорлит».

За його словами, перший з вибухів був такої сили, що «у деяких домах тремтіли вікна і посипалася штукатурка».

Олег Верлан

28 серпня, 2022