ЗСУ перейшли у контрнаступ на Харківщині

Новини Вінниці / ЗСУ перейшли у контрнаступ на Харківщині

Попри щоденні обстріли Харкова з боку російського Бєлгорода переробленими ракетами до комплексів С-300, численні руйнування міста та околиць, певні успіхи в регіоні нібито спостерігаються. Однак, офіційної інформації щодо контрдій ЗСУ наразі немає.

Збройні сили України намагаються витіснити ворога до лінії державного кордону на північ від обласного центру та утримують оперативну перевагу. Про це повідомив голова Дергачівській громади В'ячеслав Задоренко.

Він зазначив, що під Великими Проходами, Дементіївкою, Цупівкою і в районі Козачої Лопані продовжуються важкі бої.

Минулої доби російська армія цілила з артилерії по Дергачам, Безрукам, Слатиному, Прудянці, Новому, Питомнику, Руській Лозовій. Ближче до лінії зіткнення ворог використовував танки та міномети для ударів по житловим спорудам у Цупівці, Прудянці, Дементіївці, Питомнику. Інформація про постраждалих не надходила. Щодня та по декілька разів на день росіяни гатять по Харкову.

Крім цього, російська окупаційна влада з 5 вересня оголосила цілодобову комендантську годину в Ізюмі, що на півдні регіону. Про це в ефірі «Українського радіо Харків» розповів Ізюмський міський голова Валерій Марченко.

За його словами, це може бути пов’язане з активністю ЗСУ. Окупанти побоюються, що місцеві жителі повідомлятимуть українських військових про розташування їх об'єктів.

«Обстановка зараз важка, місто закрите повністю, цілодобова комендантська година. Поки що сказали — на два дні, а там хто її знає. Зараз війська ВСУ відпрацьовують у місті за скупченнями військових, складами, точково, і тому вони ввели комендантську годину», – сказав Марченко.

Жителям Ізюма намагаються передати, щоб вони запасалися їжею та водою, але зв'язок з окупованим містом дуже поганий.

І ще…

«З Харківської області йдуть дуже гарні новини. Не можу писати всю інформацію, що знаю. Але погода сьогодні дуже українська. Зараз просто фантастична погода в Балаклії!», - написав у соцмережі нардеп Олексій Гончаренко

Олег Верлан

6 вересня, 2022