ЗСУ на півдні збили три російські Су-34: у ПС ЗСУ прокоментували операцію

Новини Вінниці / ЗСУ на півдні збили три російські Су-34: у ПС ЗСУ прокоментували операцію

Сьогодні, 22 грудня, українськими військовими були знищені три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Це одна з найновіших моделей. Такого влучного полювання на ворожих «пташок», як кажуть у ПС ЗСУ, давно не було.

Першим про результати роботи захисників написав командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram.

«Сьогодні опівдні на Південному напрямку - мінус три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34», - йдеться у повідомленні.

Командувач Повітряних сил не розкрив деталей операції, а також точної локації.

За словами Олещука, на збитому сьогодні вночі «шахеді» окупанти написали «сDохните с*ки». Відповідь захисників не забарилася.

«Блискуче в черговий раз спланована операція по знищенню ворога на підступах до нашої держави... Цього разу відразу три літаки на південному напрямку, такого давно не було. Су-34 давно не потрапляв у нашу з вами позитивну статистику», - сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни мають десятки таких літаків, вони продовжують їх виготовлювати. Це одні з найновіших бортів на озброєнні армії РФ. Саме з них окупанти завдають удари авіаційними бомбами та ракетами.

«Я думаю, що не менше 50 млн доларів така машина може коштувати. Це найнижча ціна, винищувачі - це авіаційні комплекси, надзвичайно технологічна річ», - додав речник.

Олег Верлан

22 грудня, 2023