ЗСУ на лівому березі Дніпра: в ОК «Південь» пояснили ситуацію

Новини Вінниці / ЗСУ на лівому березі Дніпра: в ОК «Південь» пояснили ситуацію

З минулого року періодично повідомлялось про десант на лівий берег Дніпра неподалік Херсона, хоча офіційної інформації щодо сталого плацдарму, де б укріпились українські воїни ніколи не було. Певним дисонансом стала публікація американського Інституту вивчення війни (ISW). З посиланням на російські джерела він зазначив, що на лівобережжі ЗСУ прорвали російську оборону вглиб до 800 метрів.

Речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону доволі обережно поставилась до таких відомостей.

«Нам дуже шкодять такі розмови аналітиків, розмірковування на тему «а як би». Треба довіряти тим, хто робить цю бойову роботу, слухати і дослухатися їх, оскільки це люди, які знаходяться під ворожим вогнем. Для того, щоб не викликати напруження і відповідь у бік цивільного населення, існує інформаційна тиша», - сказала Гуменюк.

Вона не заперечила, що українські військові дійсно проводили операції на лівобережжі Херсонської області.

«Проведення певних операцій, які виконувалися на тій ділянці місцевості, вже завершена. Ми продовжуємо контрбатарейну боротьбу, але продовження ажіотажу у ЗМІ дуже суттєво шкодить нашим захисникам, які зараз перебувають під щільним вогнем через напруження цієї ситуації», - пояснила речниця.

За її словами, триває контрбатарейна боротьба, командування береже особовий склад, а «вихід на лівий берег Дніпра у Херсонській області - це потрапляння під вогонь ворога, тому важливо витримати «логіку операцій».

Олег Верлан

13 серпня, 2023