Золото, срібло та бронзу вибороли вінницькі боксери на чемпіонаті України серед юніорів

Новини Вінниці / Золото, срібло та бронзу вибороли вінницькі боксери на чемпіонаті України серед юніорів

Вінницькі спортсмени вибороли три медалі на Чемпіонаті України з боксу серед юніорів, який проходив у Запоріжжі.

Вінницькі спортсмени вибороли три медалі на чемпіонаті України з боксу серед юніорів, який проходив у Запоріжжі.

Турнір було присвячено визначній даті – річниці визволення Запоріжжя від фашистської окупації. До міста завітали 275 найсильніших юних боксерів з усієї України, які змагалися за звання найкращих у тринадцяти вагових категоріях.

Команда з Вінниччини, яку очолював тренер Олексій Литвинюк, складалась з десяти спортсменів. Вінничани виставили своїх боксерів у 8-ми із 13-ти вагових категорій. Переможними стали дві з них - у вазі 60 та 63 кг.

У ваговій категорії 63 кг Костянтин Джус виборов бронзову медаль.

А ось у ваговій категорії 60 кг за лідерство довелося змагатися вінничанам. Золоту медаль виборов Олександр Яровий, якого тренує Денис Осадчук. Срібло отримав Матвій Шамалюк, якого тренує його батько Микола Шамалюк.

Чоловік розповідає, що Матвій зробив суттєвий ривок у своїй спортивній підготовці.

«Ми вдруге беремо участь в Чемпіонаті України, в минулому році отримали бронзову нагороду, в нинішньому срібну. Тож покращили свої результати», - зазначає Микола Шамалюк.

Перемога в Чемпіонаті України забезпечує вінницьким боксерам місце у юніорській збірній на Чемпіонат Європи, який має відбутися наприкінці листопада у місті Софії.

Юнаки готуються до підкорення нових вершин.

NaПарижі писав, що четверо вінницьких боксерів (категорія молодь) увійшли до збірної України, яка готується до виступу на Чемпіонаті Європи у Чорногорії.