Знищено 29 з 38 ворожих дронів: зафіксовано влучання в енергетичний об’єкт на Одещині

Новини Вінниці / Знищено 29 з 38 ворожих дронів: зафіксовано влучання в енергетичний об’єкт на Одещині

У ніч з 17-го на 18 листопада росіяни запустили до десятка груп «Шахедів» різними маршрутами та у різних напрямках. Декілька з них «проходили» територією Вінницької області у бік Хмельниччини та Рівненщини. Загалом силами ППО збито 29 з 38 дронів.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ, із 20-ї години 17-го по 04 годину 18 листопада 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного та південно-східного напрямків (Курська область, Приморсько-Ахтарськ -рф) ударними БпЛА «Shahed-136/131».

Зокрема у Миколаївській області збито 6 дронів, на Херсонщині та Одещині – по одному. На Вінниччині – жодного.

«На жаль, в Одеському районі відбулось влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури. Пошкоджено адмінбудівлю. Спалахнула пожежа, яку оперативно локалізовано. Один цивільний співробітник отримав поранення, його госпіталізовано», - повідомляє Оперативне командування «Південь»

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Cергій Тюрін зазначив, що в області працювали сили ППО, «повідомлень до відповідних служб про постраждалих або пошкодження інфраструктури не надходило».

Сили та засоби ППО знищили усі повітряні цілі на підступах до Києва. Як повідомив начальник КМВА Сергій Попко, було уражено майже десяток ударних безпілотників «Шахед». 

Олег Верлан

18 листопада, 2023