«Знищені» HIMARS. У Пентагоні нахабно познущались з росіян

Новини Вінниці / «Знищені» HIMARS. У Пентагоні нахабно познущались з росіян

Російські військові періодично заявляють, що знищують HIMARS в Україні. По суті, нахабно познущався з пропагандистів голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі. Він запевнив, що жодну американську ракетну систему російські окупанти не знищили.

«Наразі HIMARS, які ми Україні надали – і ми не єдина країна, між іншим інші країни також надають далекобійні системи. Великобританія, наприклад, і деякі інші країни передають реактивну артилерію далекої дії.

На сьогоднішній день ці системи не знищені росіянами, і я стукаю по дереву щоразу, коли говорю щось подібне. І вони (українці – ред.) дуже ефективно їх використовують», - зазначив Міллі.

За його словами, проблема може полягати в нестачі та витраті боєприпасів.

«Відмінні артилеристи, як назвали б їх англійці. І вони дуже, дуже ефективні», - висловився очільник Міноборони США про українських артилеристів.

Слова Міллі можна розцінювати як визнання майстерності українців та популізму і брехні з боку росіян, які казали про «знищення» американських артсистем. Фактично у Пентагоні познущались з відомства Шойгу.

Олег Верлан

21 липня, 2022