«Зніму прокляття з ваших дітей. Потрібні гроші»: на Вінниччини викрили шахрайку, яка «розвела» двох пенсіонерок

Новини Вінниці / «Зніму прокляття з ваших дітей. Потрібні гроші»: на Вінниччини викрили шахрайку, яка «розвела» двох пенсіонерок

Літні жінки, виявляється, досі вірять у «Бабу Ягу» та нечисту силу, а також у те, що за гроші її можна відволікти від близьких. За дуже старою схемою зняття порчі за допомогою банкнот, шахрайка у Вінниці лише у двох пенсіонерок забрала майже 150 тисяч. Наразі 36-річна зловмисниця затримана.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, на початку червня за допомогою до правоохоронців звернулась 74-річна вінничанка. Усіма її заощадженнями заволоділа невідома жінка, яку вона зустріла на вулиці. Зловмисниця зупинила пенсіонерку та під час спілкування повідомила, що «на рідних накладено «порчу», внаслідок якої дочка останньої помре». 

Для порятунку доньки вінничанка мала зібрати усі заощадження, щоб провести з ними «спеціальний обряд». Налякана містянка принесла з дому і передала незнайомці сумку, в якій було 40 000 гривень та 1200 доларів. Коли після «обряду» пенсіонерка прийшла додому, замість грошей у сумці вона виявила папір.

Над розкриттям цього злочину оперативники міської поліції працювали кілька днів. Вони ідентифікували особу зловмисниці та розшукали її на Одещині. 36-річна жителька Полтавської області виявилась причетною ще до одного аналогічного злочину. За схожою схемою вона ошукала 85-річну вінничанку на майже 60 тисяч гривень.

Наразі поліція встановлює усі обставини подій, можливих співучасників злочинів та інших потерпілих.

За цими фактами поліцією розслідуються провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

У поліції закликають бути уважними та обережними, щоб не стати жертвою шахраїв, а якщо запідозрили, що вас намагаються ошукати, одразу повідомляйте в поліцію за телефоном «102».

Макс Мельник

12 червня, 2023