Змінили правила роздачі безкоштовних LED-ламп: обміняти можна також у селах

Новини Вінниці / Змінили правила роздачі безкоштовних LED-ламп: обміняти можна також у селах

З 25 лютого обмін старих п'яти ламп розжарювання на п'ять нових безкоштовних LED-ламп запустили у селах. Записатися на обмін можна за допомогою «Дії» або відразу звернутися до відділення «Укрпошти».

Як повідомляє прес-служба Кабміну, відділення «Укрпошти» у селах отримали 6,6 млн. ламп. Їх найближчим часом роздадуть українцям. Скористатися програмою зокрема зможуть і мешканці прифронтових населених пунктів.

Щоб отримати лампу через «Дію», потрібно пройти реєстрацію у додатку, вибрати послугу «Обмін лампочок», вказати номер телефону та відділення «Укрпошти», що знаходиться неподалік.

Якщо ж ви не можете скористатися додатком або вашого населеного пункту немає у списку, можна одразу звертатися до найближчого відділення «Укрпошти». Із собою потрібно принести паспорт, ІПН та старі лампи, які ви хочете обміняти.

Зазначимо, використання нових ламп дозволить скоротити витрати на освітлення приміщення на 90%. Енергоефективні лампи дають стільки ж світла, але споживають у рази менше електроенергії. Це дозволяє заощаджувати струм, а також скорочує суми у платіжках.

Додамо, що українці можуть також значно скоротити споживання газу. Для цього необхідно замінити газову плиту, колонку та котел на нові. Енергоефективні прилади споживають у рази менше блакитного палива.

Олеся Рудницька

25 лютого, 2023