Зірвав прапор України та пошкодив пам’ятник на могилі: на Вінниччині затримали раніше судимого чоловіка

Новини Вінниці / Зірвав прапор України та пошкодив пам’ятник на могилі: на Вінниччині затримали раніше судимого чоловіка

Наругу над могилою та державним символом на місцевому сільському кладовищі вчинив 25-річний раніше судимий мешканець Бершадської громади. За цими фактами поліція розпочала досудове розслідування.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, родичі померлого чоловіка та загиблого військовослужбовця звернулись до правоохоронців 18 грудня.

Правоохоронці встановили, що наруга сталась ввечері 11 грудня. Зловмисник, перебуваючи на території сільського кладовища, зірвав з могили загиблого військовослужбовця Державний Прапор та пошкодив елементи кріплення. На місці іншого захоронення він пошкодив пам’ятник.

В ході розшукових заходів під підозру поліцейських потрапив 25-річний раніше судимий за майнові злочини місцевий житель.

Наразі чоловік затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання за вчинення днями ще одного кримінального правопорушення - крадіжки. 

За вказаними фактами слідство розслідує кримінальні провадження, відкриті за ч. 1 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) та  ч. 1 ст. 338 (Наруга над державними символами) КК України.

За такі правопорушення передбачено покарання - до трьох років позбавлення волі. Слідчі готують необхідні матеріали для повідомлення зловмиснику про підозру.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Гайсинська окружна прокуратура.

Макс Мельник

20 грудня, 2023