Житель Вінниччини отримав 15 років в’язниці за фотографування об’єктів інфраструктури

Новини Вінниці / Житель Вінниччини отримав 15 років в’язниці за фотографування об’єктів інфраструктури

Хмільницький міськрайонний суд ухвалив вирок у справі про державну зраду, засудивши жителя Уланівської громади до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

За інформацією пресслужби Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області, обвинувачений добровільно фотографував об’єкти та інфраструктуру на території Хмільника і Хмільницького району, передаючи ці дані представникам іноземної організації. В обмін на цю інформацію він отримав 3264 грн. Суд ухвалив, що такі дії становлять державну зраду, передбачену частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

Під час судового розгляду обвинувачений не визнав свою вину, запевняючи, що не діяв на шкоду інтересам України. Проте раніше його вже було засуджено за виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікацію її учасників (частини 2 та 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України).

Суд ретельно дослідив усі докази та заслухав сторони обвинувачення і захисту. В результаті обвинуваченого було визнано винним у вчиненні особливо тяжкого злочину проти основ національної безпеки. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві приватної власності.

На цей момент вирок ще не набрав законної сили, і сторона захисту може оскаржити його в апеляційному порядку.

 

Михайло Білик

27 червня, 2024