Землю накрила магнітна буря: вони триватиме протягом трьох діб

Новини Вінниці / Землю накрила магнітна буря: вони триватиме протягом трьох діб

Нашу планету знову накрила магнітна буря, яка затягнеться на кілька днів. Сонце поступово наближається до піку своєї активності, через що на поверхні з'являється все більше плям і відбувається все більше спалахів. Вони можуть супроводжуватися корональними викидами маси, які викликають магнітні бурі Землі.

Про це повідомляє Meteoagent.

Посередня магнітна буря накрила Землю 29 листопада, К-індекс досяг п;яти. Вона затягнеться до 1 грудня. При цьому, на початок першого місяця зими геомагнітні збурення посиляться, К-індекс досягне шести.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце.

К-індекс – показник геомагнітної активності та класифікатор геомагнітної бурі, який описує відхилення магнітного поля Землі від норми протягом 3-годинного інтервалу. Його значення коливається від 0 до 9.

У ці дні метеозалежні люди можуть відчути схильність до песимізму, тривожність і невпевненість у майбутньому, дратівливість і невизначеність в ухваленні рішень. Також у метеозалежних людей може збільшитися схильність до утворення тромбів, підвищитися артеріальний тиск, порушитися сон і посилитися мігрень. Краще відмовитися від фізичних навантажень, виділити час для відпочинку, приймати теплі трав'яні ванни і пити більше води.

Олеся Рудницька

29 листопада, 2023