Землю накриє потужна п’ятиденна магнітна буря

Новини Вінниці / Землю накриє потужна п’ятиденна магнітна буря

Сильна магнітна буря в Україні та в усьому світі очікується наприкінці листопада. Люди вплив відчують з 22-го Її тривалість складе 5 днів.

У сонячних лабораторіях ведуть постійне спостереження за Сонцем і попереджають про небезпечні явища. Іноді на зірці трапляються викиди енергії, які впливають на магнітне поле Землі. Така підвищена активність називається магнітними бурями.

Як повідомив погодний сайт Meteoagent, тривала буря очікується на Землі з 22 по 26 листопада (з середи по неділю). Сонячна активність 22 листопада буде середньою (5 балів), а 23 листопада - слабкою - (4 бали). Потім 24 і 25 листопада потужність бурі знову підніметься до 5 балів, а 26 листопада впаде до 4 балів.

Це остання магнітна буря в листопаді. У грудні сайт Meteoagent прогнозує магнітну бурю потужністю 5 балів 9 числа.

Магнітна буря - вплив на людину

Вчені поки не впевнені, як впливають на людину магнітні бурі. Результати досліджень виявилися суперечливими. Серед людей скарги на негативні симптоми в дні бурі найчастіше можна почути від літніх, метеозалежних людей і власників хронічних хвороб.

Найчастішими симптомом нездужання в дні магнітної бурі у людей найчастіше є головний біль і запаморочення, нудота, підвищення тиску, слабкість, безсоння, біль у м'язах і суглобах, втрата апетиту, дратівливість, загострення хронічних хвороб.

Такі симптоми можуть свідчити про інших серйозних захворюваннях, тому в разі будь-якого нездужання рекомендується звертатися до лікаря. Більшість людей переносять магнітні бурі досить легко.

Олеся Рудницька

21 листопада, 2023