Земельна афера: на Вінниччині передали до суду справу жінки, як завдяки підробці паперів привласнила та продала 2 га землі

Новини Вінниці / Земельна афера: на Вінниччині передали до суду справу жінки, як завдяки підробці паперів привласнила та продала 2 га землі

На Вінниччині скеровано до суду матеріали відносно 32-річної жительки Хмільницького району, яка у 2021 році підробила документи, аби привласнити 2 га землі. Жінка доволі оперативно продала ділянку. Через два роки за це їй доведеться відповідати.

Як повідомляють у відділ комунікації поліції Вінницької області, для отримання земельної ділянки 2 га жінка надала державному реєстратору підроблені документи.

Розмір матеріальної шкоди, завданої територіальній громаді, складає майже 80 тисяч гривень.

Дізнавачі кваліфікували дії жінки за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Правопорушниці загрожує до трьох років обмеження волі. Повернути продану землю буде складно, і знову ж таки місцевій громаді доведеться звертатися до суду.

Макс Мельник

27 липня, 2023