Зеленський розповів про Залужного, Путіна та спробу усунення – The Sun

Новини Вінниці / Зеленський розповів про Залужного, Путіна та спробу усунення –  The Sun

Наприкінці 2023 року Україна стикнулась зі зменшенням військової допомоги від партнерів і поширенням думок про те, що «війну треба закінчувати», а також з питанням виборів. У свою чергу президент Володимир Зеленський дотримується лінії, що Україна має перемогти, а українці не сприйматимуть вибори під час війни, що показали соцопитування. Нещодавно він почав казати про те, що Кремль розробив план його усунення від влади…

В інтерв’ю The Sun український лідер торкнувся декількох актуальних тем.

«Остання інформація: вони дуже хочуть – є план «Майдан-3», щоб змінити президента (України) – можливо, не через убивство, а через зміну (влади – ред.). 

Вони будуть використовувати будь-які інструменти, які вони мають. Ідея полягає в тому, щоб до кінця цього року здійснити нову операцію, яка навіть має ім’я... Знаєте, ми можемо з цим жити», - сказав Зеленський.

На запитання про те, скільки замахів на нього було, Зеленський відповів: «Я точно не знаю, справді. Не менше 5-6-ти».

За словами президента, перший випадок був цікавим, а потім «розвідка просто ділиться з тобою деталями, що ще одна група прибула в Україну, щоб зробити це (ліквідувати президента – ред.)».

Зеленський порівняв це з ковідом: «Спершу люди не знають, що робити з цим, виглядають наляканими, а потім… (звикають)».

Коли у президента запитали, чи скористається Україна шансом вбити Путіна, якщо випаде така можливість, він відповів: «Це війна − і Україна має всі права захищати свою землю».

Водночас він відмовився відповідати на питання про замахи на проросійських колаборантів і так звану «владу» на тимчасово окупованих територіях, зазначивши, що «не може обговорювати жодних спецоперацій української розвідки чи секретної служби, чи якихось спецпідрозділів».

Також Зеленський заявив таблоїду, що військові, які збираються займатися політикою, не повинні «займатися війною».

«Якщо військовий вирішив займатися політикою, це його право, тоді він повинен йти в політику, і тоді він не зможе займатися війною. Якщо ви керуєте війною, маючи на увазі, що завтра ви будете займатися політикою або виборами, то на словах і на передовій ви поводитеся як політик, а не як військовий, і я вважаю, що це величезна помилка», - сказав очільник держави.

Зеленський вважає, що у такому випадку солдати можуть виявити непокору, а це загрожує єдності України.

«При всій повазі до генерала Залужного і до всіх командирів, які перебувають на полі бою, є абсолютне розуміння ієрархії, і це все, і не може бути два, три, чотири, п'ять. Відповідно до закону, і під час війни це не може навіть обговорюватися. Це не веде до єдності нації», - зазначив президент.

Олег Верлан

21 листопада, 2023