Зеленський розповів про «довгу» війни та «компроміси з Путіним»

Новини Вінниці / Зеленський розповів про «довгу» війни та «компроміси з Путіним»

Будь-які компроміси з російським диктатором Путіним, в тому числі переговори, категорично неможливі. А війна триватиме, «поки Росія буде на території України».

Про це вчергове заявив президент України Володимир Зеленський.

В інтерв'ю The Economist він пояснив, якщо допустити можливість переговорів, то обговорена угода не буде постійною, бо російський президент має звичку створювати «заморожені конфлікти» на кордонах Росії (приклад - у Грузії чи Молдові, - прим. авт.) не як самоціль, а тому, що його мета – «відновити Радянський союз».

Президент України вважає, що ті, хто хоче поговорити з людиною в Кремлі, «обманюють себе», подібно до західних лідерів, які підписали угоду з Адольфом Гітлером у Мюнхені в 1938 році лише для того, щоб спостерігати, як він вторгається в Чехословаччину.

«Помилка не в дипломатії. Помилка - дипломатія з Путіним. Він домовляється тільки сам із собою», - впевнений Зеленський.

Також в інтерв'ю очільник держави заявив, що Путін не розуміє, що у «довгій» війні він програє. При цьому сам президент не хоче думати про довгу війну, але готується до цього.

Олег Верлан

11 вересня, 2023