Зеленський через рішення РНБО відмовився від переговорів з Путіним. У Кремлі кажуть, що чекатимуть

Новини Вінниці / Зеленський через рішення РНБО відмовився від переговорів з Путіним. У Кремлі кажуть, що чекатимуть

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про «неможливість проведення переговорів» з президентом РФ Путіним. Це стало відповіддю на «спробу Росії анексувати території» України.

Відповідний указ опубліковано на сайті президента. Мова йде про рішення РНБО від 30 вересня.

«Констатувати неможливість проведення переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним», - йдеться в указі.

При цьому в указі рекомендується ВР прийняття «відповідних законопроектів щодо належного санкційного та іншого реагування на ескалацію з боку Російської Федерації», а уряду «в умовах ескалації з боку Російської Федерації» забезпечити посилення обороноздатності України «шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні».

Фактично Зеленський «закрив рота» тим іноземним політикам і бізнесменам, які ще сподівались на швидке урегулювання та пошук компромісу задля «збереження обличчя Путіну». На хвилі військових перемог та численних військових злочинів росіян на окупованій території у Києві поставили «крапку». Переговори можливі, але не з Путіним. Це посил російським елітам – знімайте «фюрера».

У Кремлі відреагували швидко. Прес-секретар російського диктатора Д. Пєсков сказав, що чекатимуть…

«Щоб вести переговори, потрібні дві сторони... Тепер чекатимемо або зміни позиції нинішнього президента, або, можливо, дочекаємось майбутнього президента України», - сказав прес-секретар.

Олег Верлан

4 жовтня, 2022