Збільшили суму виплат для безробітних. Але на «біржі» їх триматимуть не довго

Новини Вінниці / Збільшили суму виплат для безробітних. Але на «біржі» їх триматимуть не довго

Фонд загальнообов'язкового державного соцстрахування збільшив мінімальний розмір допомоги по безробіттю. Так, безробітні українці отримуватимуть щонайменше 1 500 грн, а не 1 000, як це було раніше.

Про це йдеться у постанові фонду, зареєстрованій у Міністерстві юстиції. 1500 грн мінімальної допомоги отримуватимуть люди без страхового стажу та ті громадяни, які працювали протягом останнього року менше 7 місяців.

При цьому максимальна сума виплат по безробіттю лишається незмінною. Вона встановлена на рівні мінімальної зарплати в Україні, яка наразі становить 6 700 грн.

Також згідно з постановою Фонду, переселенці в країні можуть претендувати на виплати в 2500 грн. Таку суму отримуватимуть ВПО, які були взяті на облік за відсутності документів, необхідних для надання статусу безробітного, а також внутрішньо переміщені особи, що перебувають на тимчасово окупованій території або в місцях ведення бойових дій, які не мають необхідних документів, але відомості про яких наявні в державних реєстрах.

Однак слід зазначити, що, як і раніше, на «біржі труда» затриматись на тривалий час не вийде. У центрах зайнятості намагаються всілякими засобами скоротити кількість «контингенту», аби зменшити фінансове навантаження. Тому, можна припустити, що безробітних ще скоріше відправлятимуть шукати роботу чи за різними приводами зніматись з обліку.

Олег Верлан

7 жовтня, 2023