Завершення реконструкції вулиці Батозької у Вінниці можуть «доручити» іншій компанії

Новини Вінниці / Завершення реконструкції вулиці Батозької у Вінниці можуть «доручити» іншій компанії

До кінця жовтня 2024 року у Вінниці мають закінчити реконструкцію вулиці Батозької. У квітні Вінницька міська раді оголосила відповідний тендер, а єдиний його учасник чекає на рішення замовника.

Як відомо з тендера на порталі закупівель Prozorro, заявленою початковою вартістю виконання робіт зазначалася сума у 291 040 270 гривень. Єдиним учасником аукціону вказано компанію ПП «Б.В.В-БУД» (с.Якушинці). Підприємство запропонували виконати роботи за 261 780 711 гривень. Станом на 20 квітня аукціон ще не закритий. Компанія очікує рішення.

Нагадаємо, мова йде про завершення робіт з реконструкції вулиці Батозької - від просп. Коцюбинського до вул. Академіка Янгеля. Їх розпочали у листопаді 2021-го. Передбачалось, що вулицю зроблять за рік, але завадила війна. На початку повномасштабного вторгнення генпідрядник «Еталон-Буд» не продовжував роботи, адже було запинено їх фінансування.

Станом на позаминулий рік вартість реконструкції оцінювалась у 175,6 млн. Потім генпідрядником «зацікавилась» прокуратура. Виявилося, що він залучав субпідрядників, що не було передбачено умовами угоди та закуповував матеріали з порушеннями.

Представники прокуратури звернулися до Господарського суду Вінницької області з вимогою до департаменту Вінницької міської ради, а також до суб’єкта господарювання про визнання незаконним та скасування рішення тендерного комітету органу місцевого самоврядування, визнання недійсним договору на закупівлю робіт в сумі 175,6 млн грн та додаткових угод до нього. Але суд відмовив у задоволенні позову.

З минулого року через об’єктивні обставини значною мірою зросла вартість не тільки послуг, а й будматеріалів. Тому у міськраді вимушені були оголосити новий тендер з новою сумою.  Крім того, підряднику доручать провести реконструкція колії на розворотному кільці трамваїв, встановити кріплення та розгалуження для мереж типу «трамвай/тролейбус».

Приватне підприємство «Б.В.В.-БУД» належить Віталію Бобруку. Компанія часто приймає участь у тендерах, і департамент капітального будівництва доволі часто її обирає. В.Бобрук також є співзасновником ТОВ «Будівельна механізована компанія», що спеціалізується на вантажному автомобільному транспорті та ТОВ «Алокс-Трейдінг». Усі три фірми зареєстровані за одною адресою в селі Якушинці. Також Віталій Бобрук разом з громадянами Словенії та Боснії і Герцеговини є вигодоодержувачами ТОВ «Банк насіння», яке зареєстровано у Вінниці.

Олег Верлан

20 квітня, 2023