Затримано нардепа Шуфрича, який фотографував позиції ЗСУ

Новини Вінниці / Затримано нардепа Шуфрича, який фотографував позиції ЗСУ

Бійці 206-го батальйону затримали Нестора Шуфрича. Народний депутат від ОПЗЖ фотографував позиції ЗСУ, що категорично заборонено.

Про це повідомив Юрій Бірюков, колишній помічник президента та міністра оборони, волонтер, відомий під псевдонімом Фенікс. Що далі буде з парламентарем, наразі не повідомляється.

Нагадаємо, востаннє Шуфрич потрапив у скандал 18 лютого, коли в ефірі програми Савіка Шустера на телеканалі «Україна» пізно ввечері його вдарив журналіст Юрій Бутусов.

«Схеми» поспілкувались з одним із бійців цього батальйону, який розповів деталі:

«Шуфрич під'їхав під блокпост, вийшов з машини з охороною і почав фотографувати. Відповідно, був затриманий. При затриманні його охоронці намагались відстрілюватись. Зараз ми чекаємо поліцію і СБУ, щоб передати їм. Військові об'єкти або об'єкти, які використовуються військовими, фотографувати не можна. Він цілий і неушкоджений. Зброю у охоронців забрали. Теж передамо поліції».

Як повідомив «Схемам» боєць 206-го батальйону, сам Шуфрич пояснив свої дії так: «вийшов сфотографуватися на тлі місцевої пам'ятки».

Перед інцидентом Бутусов заявив: «Дуже шкода, що в такий важкий момент наш народ, усі люди, хто захищають нашу країну, змушені дивитися в ефірі ці ганебні вислови цих двох зрадників (Шуфрича та ексдепутата Верховної Ради Євгенія Мураєва, який також був учасником ефіру – ред.)».

Шуфрич відповів, що «зрадник чи ні – нехай встановлює суд». Невдовзі після цього Бутусов дав політикові ляпаса і розпочалася бійка.

«Радіо Свобода» 17 лютого оприлюднило розслідування щодо Шуфрича. «Схеми» зʼясували, що народний депутат України фактично визнав юрисдикцію Російської Федерації у Криму, оформивши майно на півострові за законами Росії, а саме віллу в Сімеїзі та землю під нею на березі Чорного моря, які його родина мала до анексії.

Родина депутата розширювала у Криму свої володіння і після анексії українського півострова – скуповувала тут ще більше землі, реєструючи ці угоди в реєстрах нерухомого майна Російської Федерації.

Олег Верлан

4 березня, 2022