Засудили «цапа відбувайла»? На Вінниччині рецидивіст «став» агробізнесменом, з фірм якого зникло товару на мільйони

Новини Вінниці / Засудили «цапа відбувайла»? На Вінниччині рецидивіст «став» агробізнесменом, з фірм якого зникло товару на мільйони

Відомий персонаж із «Золотого теляти» Ільфа та Петрова «зіцголова Фунт» пишався тим, що сидів при різній владі, і всі завжди потребують його участі.. Схоже, саме такому керівнику нині присудили 8-річний строк ув’язнення у Тульчинському райсуді. Чоловіка визнали винним у декількох епізодах заволодіння чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, у суді доведено, що «чоловік, маючи не зняту та непогашену судимість за корисливі злочини, повторно вчинив умисний злочин. Так, у період з 02.11.2022 до 16.03.2023, працюючи завідуючим складом одного з фермерських господарств Вінниччини, маючи єдиний умисел, спрямований на розтрату товарно-матеріальних цінностей, під час дії правового режиму воєнного стану, маючи безперешкодний доступ до складського приміщення, діючи умисно, розтратив товарно-матеріальні цінності зі складу господарства на майже 4 млн грн».

Здається дивним, що людину із судимістю призначили відповідати за чуже майно. Це як лису довірити охороняти курник. Ба більше, він не тільки був завскладом, а ще й керівником агрофірми.

«Окрім цього чоловік, обіймаючи посаду директора одного із приватних підприємств, уклав угоду з Вищим професійним училищем про купівлю у навчального закладу пшениці. Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння зерном шляхом обману, заздалегідь не маючи наміру здійснювати оплату отриманого товару, діючи умисно, повторно, з метою особистого збагачення за рахунок чужого майна, завдав училищу шкоду в розмірі 305 тис. грн», - зазначають у прокуратурі.

Отже, училище довіряє людині зі сумнівною біографію власну пшеницю, яка потім раптом зникає. Дивно це… Більше схоже, що чоловіка брали саме як цапа відбувайла чи «Фунта», тому подальші події мали «повернути» його за в’язниці, а роботодавці «залишитися за кадром» і з грішми.

У підсумку, раніше судимого за корисливі злочини жителя Харківської області суд визнав винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 5 ст. 191  КК України.

За результатами розгляду обвинувального акту його засуджено до покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна.

На даний час вирок законної сили не набрав.