Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальників

Новини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальників

Попри постійні застереження та заклики рятувальників, громадяни продовжують випалювати суху рослинність та сміття на Вінниччині.

За минулу добу, 28 лютого, зареєстровано 24 пожежі в природних екосистемах області. Загалом, пожежею було знищено суху траву на площі близько 16 гектарів.

Рятувальники здійснювали боротьбу з пожежами на відкритих територіях у Могилів-Подільському, Жмеринському, Гайсинському, Вінницькому, Хмільницькому та Тульчинському районах області.

Представники рятувальної служби Вінниччини нагадують громадянам про надзвичайну важливість уникнення пожеж, особливо в умовах сухої погоди. Вогонь спричиняє серйозні збитки для природи, знищуючи не лише суху рослинність, а й життя рослин, комах, тварин та птахів. Поширення пожеж загрожує екосистемі та може мати катастрофічні наслідки.

Безпосередньою причиною багатьох пожеж стає недбале випалювання трави та сміття. Рятувальники наголошують на тому, що за такі дії передбачена відповідальність, яка може бути як адміністративною, так і кримінальною.

Тому рятувальники закликають громадян до виявлення громадянської відповідальності та дотримання наступних правил:

  • Не спалювати рослинні залишки на прибудинкових ділянках, сільськогосподарських угіддях, полях та інших територіях.
  • Утриматися від розводження вогнищ у лісах та лісопосадках.
  • Не кидати непогашені сірники та недопалки на землю чи узбіччя доріг.
  • Заборонити дітям бавитись із сірниками.
  • У разі виникнення пожежі негайно телефонувати до Служби порятунку за номером “101”.

Тільки спільними зусиллями ми можемо запобігти спустошенню природи та зберегти навколишнє середовище для майбутніх поколінь.

 

 

 

 

Новини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальниківНовини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальниківНовини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальниківНовини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальниківНовини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальниківНовини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальниківНовини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальниківНовини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальниківНовини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальниківНовини Вінниці / Зафіксовано 24 пожежі на Вінниччині. Громадяни ігнорують попередження рятувальників
Михайло Білик

29 лютого, 2024