Задушив і скинув з п’ятого поверху по сходам: у Вінниці оголосили вирок злочинцю

Новини Вінниці / Задушив і скинув з п’ятого поверху по сходам: у Вінниці оголосили вирок злочинцю

Вінницький міський суд визнав винуватим 31-річного жителя Могилів-Подільського району у вбивстві знайомої жінки. Чоловіка засуджено до 10 років ув’язнення. Два роки тому він задушив свою жертву, а потім скинув з п’ятого поверху.

Зазначимо, засуджений гостював 5 січня 2021 року у знайомої. Розпивали алкогольні напої. Потім гість почав сваритися з господинею. Під час конфлікту він кілька разів вдарив жінку кулаком по обличчю, від чого вона впала на підлогу.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, «продовжуючи свій злочинний умисел спрямований на заподіяння смерті знайомої», гість «сів на грудну клітку жінки, схопив однією рукою за шию та почав здавлювати її, а іншою – закрив отвори рота і носу, та не відпускав доки вона не перестала подавати ознак життя».

Для приховування злочину зловмисник виніс тіло вбитої в під'їзд будинку та штовхнув його з п'ятого поверху вниз по сходах.

За результатами розгляду обвинувального акта та оцінки наданих прокурором доказів підсудного визнано винуватим у вчиненні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України) та засуджено до покарання у виді 10 років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Макс Мельник

9 травня, 2023